Головна > Законодавство > Голова ВР підписав законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів»

Голова ВР підписав законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів»

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроект 6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», що запускає медреформу.

Закон вступить в силу після того, як його підпише Президент Петро Порошенко. Тоді уже в 2018 почнуться зміни на первинній ланці медичної допомоги. А після прийняття повного пакету законів з’явиться Національна служба здоров’я України, яка займатиметься замовленням послуг для пацієнтів, управлінням бюджетом і його розподілом між медичними закладами.

Народні депутати ще мають розглянути у другому читанні законопроект 6604, що є частиною медичної реформи і гарантує фінансування змін у системі охорони здоров’я. Його ухвалення дозволить розпочати у 2018 році зміни на первинній ланці: заклад, у якому працює сімейний лікар, почне отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, що уклав з ним договір (так званий принцип «гроші ходять за пацієнтом»). А з 2020 року вся система охорони здоров’я перейде на прямі оплати від Національної служби здоров’я України.

©

Поширити допис