Головна > ЗМІ про актуальне > “Наркомани! Прастітуткі!” Що найбільше засуджують українці та сусіди? (ІНФОГРАФІКА)

“Наркомани! Прастітуткі!” Що найбільше засуджують українці та сусіди? (ІНФОГРАФІКА)

Міжнародний think tank Pew forum провів дослідження країн Східної Європи, в якому фігурує, зокрема, Україна. Як виявилося, найбільший моральний осуд в Україні викликає те, про що в анекдотах говорять бабусі біля під’їздів.

Для порівняння ми взяли також дві інші країни – одну, на яку ми не хочемо бути схожими, а іншу – скажемо так, більш європейську сусідню країну:

І ось тут візуалізація робить те, чого не робить таблиця – доволі чітко показує, що за мисленням українці (на жаль – ред.) таки ближчі до Росії, ніж до Польщі. (Табличка без візуалізації, багато країн – тут).

Автори дослідження з багатьох чинників – не лише цього – роблять широке узагальнення про те, що основна причина ментальної близькості – православ’я, адже в багатьох питаннях виявлена значна різниця між переважно православними країнами та країнами, де домінує католицизм, протестантизм, нерелігійність, або де є змішане населення. (В Україні греко-католиків надто мало, щоб за розподілом авторів дослідження країна фігурувала як “релігійно змішана” – навіть та ж Росія більш “релігійно змішана” за Україну завдяки вищому відсотку нерелігійних, див. таблицю)

Дослідження в цілому – тут.

Опис частини дослідження, яка стосується моральних поглядів – тут.

Погортати різні порівняльні таблиці країн Східної Європи – тут (10 таблиць).

©

Поширити допис