Головна > Ні дискримінації та насиллю > Покарання кривдників, які вчинили домашнє насильство

Покарання кривдників, які вчинили домашнє насильство

Жахлива статистика свідчить, що 35% жінок в усьому світі зазнали певного прояву фізичного або сексуального насильства з боку інтимного партнера або іншої особи (джерело: World Health Organization).

Протидія домашньому насильству – пріоритетний напрямок діяльності Міністерство юстиції України. В рамках ініціативи #СтопНасильство, ми розповідаємо, де і як отримати допомогу:

➡️ Безоплатна юридична допомога

Постраждалим від домашнього насильства гарантується правовий захист, правові послуги призначеного адвоката (юриста) оплачує держава.

Контакти центрів: www.legalaid.gov.ua/ua/local-centres

➡️ Психологічна підтримка та соціальні послуги (консультування, кризове та екстрене втручання, соціальний супровід, посередництво тощо) у центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, мобільних бригадах соціально-психологічної допомоги

Контакти центрів: http://www.msp.gov.ua/news/14911.html
Контакти мобільних бригад: http://www.msp.gov.ua/news/14910.html

➡️ Тимчасовий притулок у центрі соціально-психологічної допомоги, кризовому центрі або притулку для жертв домашнього насильства.

Контакти центрів: http://www.msp.gov.ua/news/14909.html

Потрапити до такого закладу можна, звернувшись до місцевої державної адміністрації або міської ради.

У інфографіці Координаційний центр з надання правової допомоги ви можете дізнатись, які покарання для кривдників передбачені в українському законодавстві.

Захищайте свої права разом з Мін’юстом!

#НеМовчи #СтопНасильство #МінЮст

Джерело

Поширити допис