Головна > Здоров'я > Міфи про контрацепцію

Міфи про контрацепцію

Сьогодні ми поговоримо про міфи, пов’язані з різними видами контрацепції. Оскільки багато жінок, через брак інформації та певні стереотипи, бояться використовувати сучасні та ефективні контрацептиви. Саме тому, ми вирішили розвіяти ці міфи і страхи.

⭕Через гормональну контрацепцію збільшується вага.
Дані показують, що зв’язок між використанням комбінованих оральних контрацептивів (КОК) та гормональним кільцем і ​​підвищенням маси тіла – відсутній❌ Так, невелика кількість жінок припинило прийом КОК в зв’язку з підвищенням маси тіла, але це свідчить лиш про те, що набір ваги має й інші, ніж гормональна контрацепція, причини.

⭕Потрібна перерва.
На думку експертів, перерва в прийомі гормональних контрацептивів необгрунтована ніякими перевагами. Перерва – ризик незапланованої вагітності❗

⭕Негативний вплив на фертильність і менструальну функцію.
Достовірні дослідження показали, що прийом КОК не чинить негативного впливу на репродуктивну функцію здорових жінок.

⭕Надмірний ріст волосся пов’язаний з гормональною контрацепцією.
Це зовсім не підтверджений ніякою фактичною інформацією міф. Деякі сучасні КОК навпаки сприяють зменшенню зростання небажаного волосся, що доведено дослідженнями.

⭕Гормональна контрацепція – причина раку.
Вченими були проведені ретельні та серйозні дослідження, на які пішло десятки років і мільйони коштів. Так ось, ці дослідження показали, що КОК захищають від раку яєчників і ендометрії, але при тривалому використанні трохи підвищують ризик розвитку раку молочної залози та шийки матки. З огляду на ці можливі ризики ми закликаємо всіх наших жінок не приймати гормональні контрацептиви тривалий час.

⭕Не можна відразу після аборту.
Можна і потрібно. Безпека і ефективність початку прийому КОК відразу після аборту доведена дослідженнями. Шкідливість абортів доведена і дослідженнями, і досвідом❗

☝🏻Пам’ятайте, досвідчений в питаннях планування сім’ї лікар допоможе кожній парі знайти найбільш підходящий для неї метод контрацепції, та при необхідності підкаже, як правильно підготуватися до вагітності, адже планування сім’ї – це не тільки контрацепція.

❇️Health space ❇️ – порадник сучасної жінки, помічник у вирішенні питань з Вашим здоров’ям!

Джерело

Поширити допис