Головна > Архівний > Про нову поліцію та проституцію

Про нову поліцію та проституцію

 
Андрій Євгенович, давайте пограємо у вашу гру. Нехай так. Але зараз – все те саме, і ще й податків немає. І до речі, у випадку легалізації, боротись із криміналом, який нападає на чесних бізнесменів, вам буде ніби простіше. Все просто, все зрозуміло. Ось бандит, ось підприємець в "чулочках". Бандита в тюрму, підприємця в податкову.

Давайте поговоримо про проституцію. Тим більше є чудовий привід. По міліцейськи прямий і короткий. Керівник київської поліції Андрій Крищенко висловився проти легалізації проституції. З не надто свіжою ідеєю про те, що легалізація проституції підштовхуватиме жінок масово нею займатись.

Андрій Крищенко не так давно очолює поліцію Києва, буквально роки півтора. І певен не до кінця вивчив підвідомчі території. Я теж "понаїхав", але трохи раніше, тому можу дати пораду. Отож, пану Андрію варто сісти в машину і годинці о 22:00 припаркуватись неподалік Мінінфраструктури по проспекту Перемоги, або на Броварському проспекті неподалік Лівобережної або парку Кіото. І вже за 15 хвилин пан Крищенко складе вичерпне уявлення про ситуацію із проституцією в умовах нелегальності. Банально підрахувавши кількість пропозицій обміняти гроші на доступ до тіла.

Зауважу, що це потрібно робити в машині без напису поліція. Тому що якщо пан керівник поліції Києва запаркується на цих місцях в поліцейській машині, гроші почнуть пропонувати вже йому. Назворіт. Ну суто тому що така вже звичка й інституціональна пам’ять. Вийде невдобно.

Влучним коментарем на цю тему стала теза "не можна легалізовувати простутицію, тому ще це змусить ментів шукати нові теми для "дахування". Але з цим я не дуже згоден, тому що – серйозно, з яких це пір легальність бізнесу рятувала його від дахування ментів.У декотрих складається враження, що новій поліції хочеться просто так само "подахувати" цілком масовий, популярний і не надто моральний бізнес, як і старій міліції. Тому що інших аргументів проти легалізації проституції ніби й не видно.

"Навіть якщо будуть легальні проститутки, що сплачуватимуть податки, навколо них будуть нелегальні сутенери та кримінал, які будуть нападати на них та вимагати гроші", – певен Крищенко.Пан Крищенко теж не сильно на цей рахунок переживає.

І от мені здається саме в цьому і є справжня проблема. Доведеться боротись із криміналом, а не соціально, юридично та навіть громадянсько незахищеними дівчатами.

Я стабільно раз на кілька місяців бачу новину – в ході поліцейської операції закрили інтернет-бордель. І мені стає надзвичайно нецензурно сумно.

Ви всі пристойні люди звісно, і гадки не маєте, що таке інтернет-бордель. Я розкажу. Це коли людина, переважно жіночої статі, показує на камеру чим там її природа обдарувала, на якомусь сайті за гроші це транслюють, той хто дивиться – сплачує гроші.

Це безглуздя. І мене дико бісить, що державний орган витрачає на це час.Скажіть мені, де в цій схемі кримінал, жахи і взагалі хоч щось, на що має реагувати наша доблесна поліція? Яка в біса спецоперація? На що ви витрачаєте час і, кінець з кінцем, кошти платників податків? Ну в сенсі чуваки, я розумію, що таку роботу робити значно приємніше, аніж реально боротись зі злочинністю. Адже спочатку потрібно провести моніторинг сайтів, потім оперативну розробку, зовнішнє спостереження, контрольна закупівля послуг… Але в біса щоб що? Ми провели спецоперацію, щоб заборонити студентці показувати свої цицьки по інтернету на Німеччину.

Є ще найпростіший варіант. Крищенко просто це не подобається. "Я знаю, що в Європі інакше, але я не там родився і не там жив, тому в мене немає толерантності в цьому питанні". Ну тут є найпростіша відповідь. Дайте йому з’їздити кудись в Європу. Не в сенсі – в турне по кварталам червоних ліхтарів. А просто – роздивитись по сторонах. Добре впливає на толерантність в різних питаннях. Тому що широкий світогляд то взагалі корисна звичка.Ну і це я не кажу вже про те, що легалізація проституції – це, в першу чергу, не про податки. Це про безпеку. І здається, саме в цьому напрямку поліції працювати і не хочеться. Ну або справді йдеться про "дахування", не так вже багато й варіантів.

©

Поширити допис