Головна > Здоров'я > Звички, які знищують ваш імунітет

Звички, які знищують ваш імунітет

Звичайно, всі чули, що зараз вже осінь, у всіх будуть проблеми з імунітетом, потрібно багато вітамінів, для цього потрібно їсти щось особливе або пити якусь зовсім несмачну кашу. Так, в принципі, все це правда, деякі продукти дійсно дуже сильно зміцнюють наш імунітет, от тільки багато людей самі його і знищують своїми звичками, які стали настільки закономірними з часом, що й уваги на них ніхто не звертає. І ми вирішили розповісти вам, які звички знищують ваш імунітет.

Що знищує ваш імунітет

Недосипання

Саме під час сну працює та частина імунної системи, яка протистоїть всім вірусам і бактеріям. Ну і логічно, що якщо ви не висипаєтеся, то вона працює менше і гірше. Тому спати людині потрібно не менше 7 годин на день.

Сидячий спосіб життя

Якщо ви недостатньо активні, це дуже погано позначається на вашому імунітеті. За статистикою, люди, які ведуть сидячий спосіб життя, хворіють на 42% частіше, ніж люди, які займаються спортом.

Самотність

Трохи несподівано, але це правда. Коли ви самотні, організм виділяє гормон норадреналін. Він у кризових ситуаціях відповідає за генерацію білих кров’яних тілець, які допомагають затягуватися ранам. Це, звичайно, добре. Але якщо цей гормон буде виділятися занадто довго, то почне блокувати деякі дії імунної системи.

Стрес

Саме стресові ситуації підривають роботу вашого імунітету, і під час них він практично не працює. Тому, якщо у вас постійний стрес, то і ймовірність захворіти сильно підвищується.

Алкоголь

Алкогольні напої знижують ефективність боротьби білих кров’яних тілець з вірусами та інфекціями. Звучить досить складно, хоча все зрозуміло. Навіть якщо пити не часто, але багато, то це дуже сильно позначитися на вашому імунітеті.

Антибіотики

Головне – це пам’ятати, що антибіотики можна приймати, тільки якщо скаже лікар. Інакше все може закінчитися плачевно. Ну і, звичайно, антибіотики практично вбивають ваш імунітет, тому після них треба довго його відновлювати.

Дивіться: Як Підняти Імунітет Народними Засобами

Тепер ви знаєте, які звичайні звички вбивають ваш імунітет.

 Автор матеріалу: Антон Антонов
Поширити допис