Головна > Новини > Небезпеку видно не відразу!

Небезпеку видно не відразу!

Сьогодні, 12 жовтня 2017 року, в приміщенні Американського дому (вул. Пимоненка, 6) відбулась презентація національної інформаційної кампанії з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18 жовтня.

 

Інформаційна кампанія розроблена Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні у співпраці з Міністерством соціальної політики. До 18 жовтня відзнято соціальний ролик «Небезпеку видно не відразу» за участю співачки Джамали – Посла доброї волі з протидії торгівлі людьми, переможниці Євробачення 2016. Ролик з’явиться в ефірі українських телеканалів 18 жовтня.

Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович під час свого виступу наголосила, що Уряду України щоденно докладає значних зусиль для того, щоб донести до громадян України максимальну інформацію про злочин торгівлі людьми та шляхи, як не потрапити до рук злочинців та не стати «живим товаром».

З метою охоплення максимальної кількості громадян України Мінсоцполітики оголосило про розробку Стратегії інформаційної політики у сфері протидії торгівлі людьми та обрало дві стратегічні дати (30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми та 18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми) для проведення всеукраїнських інформаційних кампаній з протидії торгівлі людьми.

«Дякую вам за те, що ви сьогодні тут і допомагаєте нам доносити до людей інформацію про злочин торгівлі людьми» – зазначила Наталія Федорович, звертаючись до представників ЗМІ, які були присутні на презентації соціального відеоролика, – «Закликаю вас і надалі бути активними у цій сфері та запрошую до співпраці».

Мінсоцполітики, як національний координатор у сфері протидії торгівлі людьми, посилює роботу щодо координації дій представників Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у цій сфері. Консолідація зусиль посилює кількість виявлених осіб, які стали жертвами шахраїв та були експлуатовані. Усім громадянам,  які отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми надається кваліфікована допомога, відповідно до потреб постраждалої особи, а також одноразова матеріальна допомога, яка з 1 січня 2017 року зросла до трьох прожиткових мінімумів. Також Мінсоцполітики працює над розширенням мережі соціальних закладів, що надають допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми.

«Ми налагодили тісну взаємодію з дипломатичними представництвами України за кордоном, що посилює захист громадян нашої держави на території іноземних країн» – наголосила заступник Міністра.

Наталія Федорович подякувала Уряду США, який на прес брифінгу представляв заступник Посла Сполучених Штатів Америки Джордж Кент, Представництву МОМ в Україні та його Голові Д-ру Томасу Вайсу за тісну співпрацю та цікаві спільні проекти у сфері протидії торгівлі людьми.

 

Довідково:

У 2013 році Джамала стала обличчям кампанії MTV EXIT, організованої у партнерстві з МОМ та спрямованої на підвищення обізнаності українців про торгівлю людьми і безпечну міграцію. Тоді Джамала виступила в ролі ведучої документального фільму «Життя на продаж» , заснованого на реальних історіях постраждалих від експлуатації. 

©

Поширити допис