Головна > Ні дискримінації та насиллю > МВС працює над розробкою ефективного механізму обліку випадків домашнього насилля

МВС працює над розробкою ефективного механізму обліку випадків домашнього насилля

Домашнє насилля є досить латентним явищем. При цьому, ця проблема гостро стоїть не лише в Україні, а й в усьому світі. За статистикою ООН кожна третя жінка у світі страждає від фізичного або сексуального насилля. Люди не звикли говорити про це відкрито. Тема знаходиться у категорії «табу». Через це ми не знаємо реальних цифр, не можемо вести статистику точно. Сьогодні ми працюємо над розробкою ефективного механізму, який дозволив би вести облік таких випадків.

Вона нагадала, що 7 грудня 2017 року Президент підписав Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

«Згідно з документом ми маємо 6 місяців від дати набуття чинності на приведення всіх нормативно-правових актів у відповідність до Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», на розробку ефективних механізмів реагування та превенції, ведення обліку таких випадків», – підкреслила Тетяна Ковальчук.

За її словами, наразі розробляються проекти нормативно-правових актів, збираються зауваження та пропозиції, працюють робочі групи, до яких залучені національні та міжнародні експерти.

Поширити допис