Головна > Ні дискримінації та насиллю > Набрав чинності Наказ МВС України щодо термінових заборонних приписів у ситуаціях домашнього насильства

Набрав чинності Наказ МВС України щодо термінових заборонних приписів у ситуаціях домашнього насильства

Цей документ є доволі важливим у світлі змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, що будуть чинними вже на початку 2019 року й полегшать реалізацію положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

Від сьогодні правоохоронці, які приїжджають на виклик щодо вчинення домашнього насильства, зможуть подбати про безпеку жертви, одразу виписавши кривднику терміновий припис.

Такий припис накладатиме на правопорушника зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи; міститиме заборону на вхід та перебування в цьому місці; а також заборонятиме кривднику в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Відповідно, законодавчі новації дозволять негайно усунути загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи, повністю убезпечивши жертву від агресора.

Нині це – завдання і виклик номер один для всієї системи МВС. Тому ми намагаємося якомога наполегливіше працювати в цьому напрямі.

Думаю, що маємо позитивну динаміку в питанні протидії домашньому насильству. Життя сімей стане безпечнішим. Адже впевнена: це спрацює!

Джерело

Поширити допис