Головна > Ні дискримінації та насиллю > Розпочато кримінальне провадження за ст. 127 КК України (катування) щодо працівників однієї з установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України

Розпочато кримінальне провадження за ст. 127 КК України (катування) щодо працівників однієї з установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України

Днями розпочали кримінальне провадження за ст. 127 КК України (катування) щодо працівників однієї з установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України.
Приводом послугувало звернення Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Отже, за попередньою інформацією, працівники згаданої установи не забезпечили надання медичної допомоги онкохворій ув’язненій. Жінка подала позов до Європейського суду з прав людини й виграла справу. ЄСПЛ зобов’язав Україну вжити заходів щодо дотримання вимог ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (далі Конвенція), якою заборонено катування або нелюдське чи таке, що принижує гідність поводження або покарання.
Втім, на цьому історія не завершилася.
Зі слів уповноваженого з прав людини, після вердикту суду онкохвору ув’язнену перевели до іншої установи виконання покарань. Проте під час транспортування працівники установи, які її супроводжували, ймовірно побили її, завдавши тілесних ушкоджень. Як йдеться у заяві, жінка припускає, що у такий спосіб службовці помстилися їй за те, що поскаржилася до ЄСПЛ.
Зараз слідчі Центрального апарату ДБР здійснюють невідкладні слідчі дії й намагаються встановити всі обставини справи.

Джерело

Поширити допис