Головна > Новини > Всесвітня акція “Хай засяє світ, вільний від туберкульозу”

Всесвітня акція “Хай засяє світ, вільний від туберкульозу”

Вперше Україна на високому політичному рівні долучається до міжнародної інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Цього року 22 березня Парламентська платформа боротьби з туберкульозом за підтримки партнерів організовує Круглий стіл для консультації з громадськістю щодо участі країни у Нараді високого рівня ООН з питань ТБ та масштабну підсвітку будівлі Парламенту.

Одразу після закінчення Круглого столу о 18.30 перед центральним входом у Верховну Раду України відбудеться брифінг для ЗМІ і широкої громадськості. А з настанням темряви ми “засвітимо” червоним світлом будівлю Парламенту на знак підтримки протитуберкульозної боротьби на самому найвищому рівні в державі.

Всесвітня акція «Хай засяє світ, вільний від туберкульозу» (“Light up the world for TB”) започаткована міжнародним партнерством «Зупинимо туберкульоз» (Stop TB Partnership) та проводиться в цьому році під гаслом «Шукаємо: лідерів для звільнення світу від туберкульозу. Ви можете творити історію. Подолаємо ТБ» («Wanted: leaders for a TB-Free World. You can make history. End TB»). Україна вперше бере участь у цьому міжнародному флешмобі на такому масштабному рівні із залученням високопосадовців та поважних експертів.

Запрошуємо всіх небайдужих до проблеми епідемії туберкульозу в нашій країні разом з депутатами Верховної Ради, в.о. Міністра охорони здоров’я, керівниками державних та громадських організацій, представниками міжнародних організацій та пацієнтської спільноти взяти участь в унікальному заході, що покаже всьому світу прихильність України справі боротьби з ТБ!

Чекаємо на вас 22 березня 2018 року о 18.30 біля будівлі Верховної Ради України (вул.Грушевського, 5). Вже підтвердили участь у заході:
– Голова Парламентської платформи боротьби з туберкульозом, народний депутат Сергій Кіраль;
– В.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун;
– Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта;
– Директор департаменту лікування, закупівель та управління поставками МБФ Альянс громадського здоров’я Сергій Філіппович;
– Голова координаційної ради БО “Всеукраїнська мережа ЛЖВ” Дмитро Шерембей;
– Людина, що перемогла туберкульоз, активістка Ольга Клименко.

Приєднуйтеся!

Джерело

Поширити допис