Головна > Інформація для спільноти РКС щодо роботи Національної Ради з питань протидії ТБ та ВІЛ/СНІД > 30 березня відбудеться Форум зацікавлених сторін щодо погодження Національного звіту з питань ВІЛ/СНІДу за 2017 рік

30 березня відбудеться Форум зацікавлених сторін щодо погодження Національного звіту з питань ВІЛ/СНІДу за 2017 рік

Реєстрація на обговорення триває до 29 березня.

У червні 2016 року на 70 сесії Генеральній асамблеї ООН прийнята Політична декларація з питань ВІЛ/СНІДу «Прискореними темпами до активізації боротьби з ВІЛ та припинення епідемії СНІДу до 2030 року» (далі – Політична декларація). Це означає підтримку уже існуючого прогресу у досягненні Цілей тисячоліття та мобілізацію зусиль і спрямування вектору дій на досягнення амбітних Цілей сталого розвитку щодо подолання епідемії ВІЛ-інфекції до 2030 року.

Україна у відповідь на нові виклики та вимоги програми Глобального моніторингу Політичної декларації у 2018 році у восьмий раз підготувала до секретаріату UNAIDS Національний звіт за 2017 рік та Спільний інструмент звітності World Health Organization (WHO), UNICEF і UNAIDS.

Звіт України за 2017 р. готувався Центр громадського здоров’я МОЗ України за організаційної підтримки UNAIDS Office In Ukraine.

За період підготовки проекту Національного звіту за 2017 рік фахівці ЦГЗ провели активну роботу щодо формування описової частини звіту, валідності 49 показників з 72, запропонованих для країн-членів ООН, заповнення он-лайнової платформи звітності, оновлення оціночних даних чисельності ЛЖВ, які були використані при звітуванні та підготовки розгляду отриманих результатів широким загалом партнерів, залучених до національної відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні.

Обговорення ключових індикаторів Національного звіту 2017 р. відбудеться на широкому Форумі зацікавлених сторін 30 березня 2018 р. о 10:00 в приміщенні Центру громадського здоров’я, за адресою: м. Київ, пр. Степана Бандери, 19, 3-й поверх, каб. 308.

Учасникам буде представлено найбільш повний та вичерпний огляд відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні за показниками Глобального моніторингу ВІЛ за 2017 р.
Ознайомитись із проектом звіту можна за посиланням https://aidsreportingtool.unaids.org/

Для входу до платформи необхідно зареєструватись або використати наявний зареєстрований профіль.

Для підтвердження своєї участі в обговоренні звіту прохання надіслати свої контактні дані (П.І.Б., e-mail та телефон), назву організації на електронну адресу o.korotych@phc.org.ua до 15.00 год. 29 березня 2018 року.

Джерело

Поширити допис