Головна > Законодавство > Комітет Верховної Ради України підтримав пропозицію щодо проведення парламентських слухань з теми «Шляхи подолання епідемії туберкульозу в Україні»

Комітет Верховної Ради України підтримав пропозицію щодо проведення парламентських слухань з теми «Шляхи подолання епідемії туберкульозу в Україні»

Цей рік, як ніколи, актуалізує на державному рівні проблеми боротьби з туберкульозом! Вчора, 13 березня, Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я підтримав пропозицію Голови МФО «Парламентська платформа боротьби з ТБ» народного депутата Сергія Кіраля щодо проведення парламентських слухань з теми «Шляхи подолання епідемії туберкульозу в Україні».

Окрему подяку висловлюємо Голові Комітету з питань охорони здоров’я пані Богомолець, народному депутату Олексію Кириченку та іншим членам Комітету, які підтримали дану пропозицію.

Знаково, що парламентські слухання, які орієнтовно заплановані на жовтень 2018 року, відбудуться поряд у часі з Нарадою високого рівня Генеральної Асамблеї ООН, присвяченій виключно питанням туберкульозу.

Зауважимо, що проведення парламентських слухань є найважливішим інструментом держави, який має сприяти налагодженню та підтримці відповідного суспільного діалогу, всебічному публічному обговоренню наявних в Україні проблем з питань протидії цій соціально небезпечній інфекційній хворобі з метою стабілізації рівня захворюваності, зменшення рівня смертності та підвищення ефективності лікування хворих на чутливий туберкульоз, хіміорезистентний туберкульоз, ко-інфекцію – туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Джерело

Поширити допис